Examenvoorbereiding niveau 2

goed voorbereid je examen in.

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

Het is zover, jij wil je voorbereiden op het examen voor rekenen op niveau 2. Een belangrijk onderdeel van je opleiding, want het maakt deel uit van de slaag-zakregeling van je opleiding. Dat wil zeggen dat je minimaal een 5 moet halen, als je cijfers voor Nederlands een 6 of hoger is. Tijdens deze training ga ik je zo goed mogelijk voorbereiden op het examen. Dit ga ik op 4 verschillende manieren doen.

  • Instaptoets
  • Onderwerpen om te oefenen
  • Tips ter voorbereiding
  • Voorbeeldexamen

Instaptoets

In dit eerste onderdeel van de training kan je kiezen voor het maken van een instaptoets. Deze toets bestaat uit 30 verschillende vragen die in deze online leeromgeving verder naar voren komen. Je krijgt niet na elke vraag het goede antwoord te zien, pas als je het hebt ingeleverd zie je welke vragen je juist of onjuist hebt ingevoerd. Dit geeft je al een beeld van wat je al weet en waar je nog extra mee mag gaan oefenen. Je kunt de instaptoets zo vaak maken als je wilt, je krijgt elke keer weer andere vragen.

Onderwerpen om te oefenen

Dit onderdeel is opgedeeld in 3 delen, zodat jij per deel kunt gaan oefenen. Elk onderwerp heeft een uitleg in tekst en/of video en oefeningen. Bij de oefeningen krijg je steeds een setje van 5 vragen, waarbij je bij elke vraag steeds te zien krijgt of het antwoord goed of fout is. Ook heb ik een uitwerking van het goede antwoord er neergezet. Belangrijk: het gaat alleen om het goede antwoord, niet om de weg er naar toe. Als jij dus een logischere rekenmanier hebt, waardoor je het goede antwoord krijgt, maar dan komt niet overeen met de manier die ik gebruik, geen probleem! In elk deel zit ook een oefentoets waarbij de onderwerpen van dit deel kris-kras door elkaar worden gesteld. Zo kan jij kijken wat je al weet en wat je nog meer moet oefenen. Je kunt het onderdeel afronden door de eindtoets van elk deel te maken.

Tips ter voorbereiding

In dit onderdeel geef ik handige tips om je voor te bereiden op je examen. Zo laat ik er onder andere zien hoe het examen eruit ziet, welke hulpmiddelen je mag gebruiken en hoe je het beste kunt oefenen. Hierin zitten geen opdrachten/oefeningen verder, maar alleen uitleg in tekst en/of video.

Voorbeeldexamen

Zoals de naam al zegt zitten hier 2 voorbeeldexamens in. Voorbeeldexamen 1 is het voorbeeldexamen wat door de Coöperatie Examens MBO ontwikkeld is. Het 2e voorbeeldexamen heb ik hiervan afgeleid. Het zijn dezelfde soort vragen, alleen met een andere context. Hierdoor heb je een beeld van wat je ongeveer kunt verwachten. Het wil echter niet zeggen dat het examen wat jij gaat maken precies hetzelfde eruit ziet. Qua niveau zou het wel overeen moeten komen.

Ik wil je heel veel succes en heel veel rekenplezier toewensen!

Let op, het systeem kijkt alleen naar het goede antwoord. Je moet dus alleen het getal invullen, geen berekening of eenheid erachter.

Training Inhoud

Uitklappen
Onderwerp inhoud
  • Navigatie

    Training home Uitklappen
  • Inloggen