Uitleg Kaarten / Plattegronden

Als je wilt gaan rekenen met kaarten en plattegronden is het allereerst van belang dat je de windrichtingen goed kent. Hieronder is een windroos weergegeven met alle windrichtingen. Met klok mee:

Noorden – Noordoosten – Oosten – Zuidoosten – Zuiden – Zuidwesten – Westen – Noordwesten

Bij een kaart of plattegrond is vaak ook een legenda weergegeven. Hierop kan je handige zaken zien bijvoorbeeld waarvoor de verschillende kleuren in de plattegrond voor staan of wat de aangegeven iconen betekenen.

Tenslotte is het goed om altijd te kijken of er een schaal is aangegeven, hiermee kan je kijken wat de afstanden in werkelijkheid zijn. Ik raad aan om de onderdelen ‘Referentiematen’ en ‘Schaal’ eerst goed onder de knie te hebben voordat je hiermee aan de slag gaat.

Zie onder het kopje ‘Materialen’ voor verschillende rekenvoorbeelden en een handig stappenplan.

Je hebt nu de uitleg gezien en/of gelezen. Tijd om te gaan oefenen. Klik op oefeningen van dit onderwerp. Je krijgt nu een serie van 5 vragen. Na elke vraag krijg je direct te zien waarom je vraag juist of onjuist is. Je kunt hierna indien gewenst de oefeningen opnieuw starten. Je krijgt dan weer 5 nieuwe vragen. Dit kan je blijven herhalen en zo kan je eindeloos blijven oefenen.

Ik wil je heel veel succes en heel veel rekenplezier toewensen!

 

 

 

 

 

 

 

  • Navigatie

  • Inloggen