Examentraining Rekenen MBO niveau 4

Lekker aan de slag met het opfrissen van je rekenvaardigheid

Examentraining Rekenen MBO niveau 4 - transparant
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
24,99

 

Zoo… van harte welkom in de Meneer Megens Academy! Waarschijnlijk ben je (toekomstig) student op het mbo en wil je aan de slag gaan met het verbeteren van je rekenvaardigheid. Natuurlijk omdat je het zelf graag wilt, maar ook omdat je tijdens je opleiding een examen moet maken voor rekenen. Maak je geen zorgen, ik weet zeker dat ik je kan helpen om je zo goed mogelijk voor te bereiden hierop. En dat is belangrijk want het maakt deel uit van de slaag-zakregeling van je opleiding. Dat wil zeggen dat je minimaal een 5 moet halen, als je cijfers voor Nederlands (en Engels indien van toepassing) een 6 of hoger is. In deze module ga ik je zo goed mogelijk voorbereiden op het examen. Dit ga ik op 4 verschillende manieren doen.

   • 1. Instaptoets

   • 2. Onderwerpen om te oefenen

   • 3. Tips ter voorbereiding

   • 4. Voorbeeldexamen
   •  

  Maar voordat je gaat beginnen met oefenen zijn twee hele belangrijke dingen van belang; namelijk goed om te weten dat alles met rekenmachine en rekenkaart is toegestaan. Download de rekenkaart via deze link en zorg dat je een losse rekenmachine bij de hand hebt.

  Instaptoets

  In dit eerste onderdeel van de training kan je kiezen voor het maken van een instaptoets. Deze toets bestaat uit 30 verschillende vragen die in deze online leeromgeving verder naar voren komen. Je krijgt niet na elke vraag het goede antwoord te zien, pas als je het hebt ingeleverd zie je welke vragen je juist of onjuist hebt ingevoerd. Dit geeft je al een beeld van wat je al weet en waar je nog extra mee mag gaan oefenen.

  Onderwerpen om te oefenen

  Dit onderdeel is opgedeeld in 3 delen, zodat jij per deel kunt gaan oefenen. Elk onderwerp heeft een uitleg in zowel tekst, een video en een stappenplan. Bij de oefeningen krijg je steeds een setje van 5 vragen, waarbij je bij elke vraag steeds te zien krijgt of het antwoord goed of fout is. Ook heb ik een uitwerking van het goede antwoord er neergezet. Belangrijk: het gaat alleen om het goede antwoord, niet om de weg er naar toe. Als jij dus een logischere rekenmanier hebt, waardoor je het goede antwoord krijgt, maar dan komt niet overeen met de manier die ik gebruik, geen probleem! In elk deel zit ook een oefentoets waarbij de onderwerpen van dit deel kris-kras door elkaar worden gesteld. Zo kan jij kijken wat je al weet en wat je nog meer moet oefenen. Je kunt het onderdeel afronden door de eindtoets van elk deel te maken.

  Tips ter voorbereiding

  In dit onderdeel geef ik handige tips om je voor te bereiden op je examen. Zo laat ik er onder andere zien hoe het examen eruit ziet, welke hulpmiddelen je mag gebruiken en hoe je het beste kunt oefenen. Hierin zitten geen opdrachten/oefeningen verder, maar alleen uitleg over het examen zelf.

  Voorbeeldexamen

  Zoals de naam al zegt zitten hier 2 voorbeeldexamens in. Voorbeeldexamen 1 is het voorbeeldexamen wat door de Coöperatie Examens MBO ontwikkeld is, deze kan je als handige pdf downloaden. Het 2e voorbeeldexamen heb ik hiervan afgeleid. Het zijn dezelfde soort vragen (25 stuks), alleen met een andere context. Deze kan je wel ‘echt’ oefenen. Hierdoor heb je een beeld van wat je ongeveer kunt verwachten. Het wil echter niet zeggen dat het examen wat jij gaat maken precies hetzelfde eruit ziet. Qua niveau zou het wel overeen moeten komen.

  Ik wil je heel veel succes en heel veel rekenplezier toewensen!

  Let op, het systeem kijkt alleen naar het goede antwoord. Je moet dus alleen het getal invullen, geen berekening of eenheid erachter. Dit is wel anders dan bij het examen, hier worden ook punten gegeven voor de berekening, tussenstappen en motivatie. Deze leeromgeving is dus een goede plek om te oefenen om tot het goede antwoord te komen, let erop dat je bij het examen ook al je denkstappen moet invullen.

   

   

  Stappenplan ideale examenvoorbereiding

 • Navigatie

  Training home Uitklappen
 • Inloggen