Uitleg Eenheden omrekenen met context

Je heb nu geoefend met het omrekenen van de eenheden gewicht en liter. Je krijgt nu vragen met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Belangrijk is dat je nu de oefeningen van zowel van volume als gewicht kunt gaan toepassen. Belangrijkste tip: goed lezen! Begin met het lezen wat de vraag is, wat wordt er nu gevraagd? Je moet eenheden gaan omrekenen. Zorg dat alle eenheden hetzelfde zijn als de eenheid die gevraagd wordt. Tip nummer 2: pak de toegestane rekenkaart erbij zodat je geen omrekenfoutjes maakt.

Zie onder het kopje ‘Materialen’ voor twee handige stappenplannen. Er is geen nieuwe video omdat het alleen een kwestie van toepassen is van de eerdere twee onderdelen van omrekenen.

Je hebt nu de uitleg gezien en/of gelezen. Tijd om te gaan oefenen. Klik op oefeningen van dit onderwerp. Je krijgt nu een serie van 5 vragen. Na elke vraag krijg je direct te zien waarom je vraag juist of onjuist is. Je kunt hierna indien gewenst de oefeningen opnieuw starten. Je krijgt dan weer 5 nieuwe vragen. Dit kan je blijven herhalen en zo kan je eindeloos blijven oefenen.

Ik wil je heel veel succes en heel veel rekenplezier toewensen!

 

  • Navigatie

  • Inloggen