Uitleg Rekenregels

In dit onderdeel gaan we samen oefenen hoe je met de rekenregels kunt rekenen. Het gaat hierbij om het kunnen toepassen van verschillende bewerkingen in 1 opgave. Er zijn afspraken gemaakt over bewerkingen die voorrang hebben op elkaar. De afgesproken volgorde is te onthouden met het ezelsbruggetje:

Hoe Komen We Van De Onvoldoendes Af?

Als eerste reken je altijd uit wat tussen haakjes staat ( ) Vervolgens ga je kijken naar kwadraten en wortels (kom je bij Verpleegkundig Rekenen niet tegen…. Daarna komt vermenigvuldigen en delen x : Als laatste kijk je naar optellen en aftellen + –

Wanneer je onthoudt dat je als eerste de bewerkingen tussen haakjes doet, daarna pas vermenigvuldigt of deelt en als laatste pas optelt of aftelt, dan kan het niet mis gaan. Wanneer er alleen x en : of + en – in een som staan dat telt de volgorde van de som. Dus dan werk je van links naar rechts.

Zie onder het kopje ‘Materialen’ voor verschillende rekenvoorbeelden en een handig stappenplan.

Je hebt nu de uitleg gezien en/of gelezen. Tijd om te gaan oefenen. Klik op oefeningen van dit onderwerp. Je krijgt nu een serie van 5 vragen. Na elke vraag krijg je direct te zien waarom je vraag juist of onjuist is. Je kunt hierna indien gewenst de oefeningen opnieuw starten. Je krijgt dan weer 5 nieuwe vragen. Dit kan je blijven herhalen en zo kan je eindeloos blijven oefenen.

Ik wil je heel veel succes en heel veel rekenplezier toewensen!

 

 

 

 

 

 

  • Navigatie

  • Inloggen