Het berekenen van de inhoud is een basisvaardigheid ter voorbereiding op je eindexamen. Ik heb een handig stappenplan voor je gemaakt die je kunt toepassen. Allereerst is het goed om te weten dat inhoud op twee verschillende manieren kan worden uitgedrukt. De meest voorkomende manier is als liter. We hebben het dan vooral over vloeistoffen als drinken of bij het vullen van een zwembad of aquarium. Daarnaast kan ook de inhoud van een kamer, appartement of woning gevraagd worden. Deze wordt vaak niet uitgedrukt in liter maar in kubieke meter (m3).

  • – Kijk welke inhoudsmaat er gevraagd wordt (volume of kubieke). Wordt er geen lengtemaat gegeven? Kies er dan zelf een, het makkelijkste is er een te kiezen waarvan de eenheid al is aangegeven.
  • – Zorg dat je van alle zijdes de lengtemaat weet.
  • – Reken deze eventueel om naar de gevraagde lengtemaat.
  • – Inhoud bereken je door de lengte x breedte x hoogte (of diepte) te doen.

Zie onder het kopje ‘Materialen’ voor verschillende rekenvoorbeelden en een handig stappenplan.

Je hebt nu de uitleg gezien en/of gelezen. Tijd om te gaan oefenen. Klik op oefeningen van dit onderwerp. Je krijgt nu een serie van 5 vragen. Na elke vraag krijg je direct te zien waarom je vraag juist of onjuist is. Je kunt hierna indien gewenst de oefeningen opnieuw starten. Je krijgt dan weer 5 nieuwe vragen. Dit kan je blijven herhalen en zo kan je eindeloos blijven oefenen.

Ik wil je heel veel succes en heel veel rekenplezier toewensen!

 

 

 

 

 

 

 

  • Navigatie

  • Inloggen